ATENȚIE!!!! Soacra mică s-a cărăbănit pe http://soacramica.wordpress.com/ !!!!!!!!!

miercuri, iunie 25, 2008

Şapte greşeli ale unui blogger debutant

Soacra mică are deja cîteva zeci de postări în arhivă şi i se pare că ajuns mare savantă. Făceţi-vă o pomană şi păstraţi-i iluzia. Nu e neapărat să aplaudaţi, dar nici cu tomate să nu aruncaţi. Într-un cuvînt, ne-am înţeles, da? (Aici e o iconiţă cu pocloane pîn’ la sol)

Deci, scoatem lentilele "rozove" şi ne apucăm uşurel de "inema" pentru că toate punctele încep cu NU şi chestia asta stresează tare:

1. NU scrieţi regulat? Vi-i lene, e prea cald afară, a murit muza aseară, a exploadat serverul? Hai sa fim seriosi! Cine vrea sa scrie, găseste 1000 de posibilităţi, cel ce nu vrea găseşte 1000 de motive ca să n-o facă. Motivul pe care îl accept eu poate fi doar acesta:"M-a înjurat de dimineaţă mama soacră". Alti cititori, o sa rămînă profund dezamagiţi dacă două săptămîini la rînd scrieţi ca un nebun, nu va puteţi opri, iar o lună luaţi pauza. Deci, faceţi un efort să scrieţi regulat. De ex. luni, miercuri, vineri scrieţi, iar restul zilelor răzbunaţi-vă pe soacră.

2. NU vă porniţi la drum cu gîndul să cîştigaţi milioane din blog. Eu una sunt convinsă că e mult mai uşor să devii milionar prin loterie (da, chiar şi cea moldovenească) decît să devii milionar prin blog. Dezamăgiţi? Bun, acum să vă aduc vestea cea bună. Dacă milionar nu veţi deveni la sigur, apoi aveţi toate şansele să deveniţi celebru. Dar nu uitaţi să băgaţi numărul de telefon mobil (nu de la serviciu, bine?) în profil. Pregătiţi-vă să recepţionaţi SMS-uri cochete înainte de culcare. Cu cît mai mult timp nu veţi publica fotografia în prima perioadă "blogo-bludnică" cu atît mai hot or să fie SMS-rile. Imaginaţia, dragii mei bloggeri visători, e un lucru mare. Profitaţi din plin. Mai ales de imaginaţia sexului frumos.

3. NU stiţi să vorbiţi în blog de la prima persoană?
Păcat. Pentru că alţii s-au învaţat demult s-o facă şi respectiv au reuşit să fidelizeze cititorii. Lăsaţi la o parte visurile neîmplinite de reporter CCN, BBC sau Moldova 1 (asta în cadrul unui blog). Nu vorbiţi doar despre evenimente din departări ceţoase şi doar de la persoana a treia. Diminuaţi distanţa dintre voi şi cititorii. Alintaţi-i din cînd în cînd cu vreo poză în slipi făcută dimineaţa înainte de a posta pe blog. Credeţi-mă că slipii vor crea fel de fel de asociaţii: de la dezgust pînă la visări erotico-pornografice. Cert e că n-o să lase cititorii indiferenţi. Şapte din zece or să se întrebe a doua zi: "Da oare şi-a schimbat chiloţii nebunul cela din blog?" :)

4. NU stiţi ce sa mai scrieţi în blog şi incepeţi să băgaţi Copy/Paste-uri? De fapt, asta nu-i cel mai straşnic ce poate să i se întimple unui blogger disperat. Încercati doar să faceţi un efort ca să personalizaţi un pic informaţia găsită. În primul rînd nu uitaţi să băgaţi link-ul către autorul articolului şi apoi completaţi informaţia cu o valoare adăugată personală: o mini-analiză în urma unei cercetări pe net, un comentariu sau o glumiţă. Un fleac, dar să vă aparţină.

5. NU vi se pare important să răspundeţi la comentariile din blogul vostru? U-u-u-u-u-u! asta chiar e un gest nerespectuos faţă de interesul cititorilor. Dacă poate aţi uitat, vă aduc repejor aminte că blogul, în primul rînd, e un instrument de comunicare. Dacă îmi spuneţi: "Da mie îmi este interesant să vorbesc doar singur cu mine!" Apoi eu am să mă inervez oleacă şi am să vă răspund: "Păi, închideţi atunci comentariile sau, şi mai bine, închideţi accesul la blogul vostru". Masturbaţi-vă sănătoşi de cîteva ori pe zi de la propriile gînduri geniale fără ca să moronciţi capul cuiva.

6. NU vi se pare important să vizitaţi alte bloguri şi culmea! să lăsaţi comentarii pe ele? Mai citiţi o dată punctul five.

7. Încă NU aţi vizitat bloggerul.com? Poate că asta e cea mai mare greşeală pe care aţi făcut-o de la lansarea blogului vostru. Fugaaaa, într-acolo! Veţi găsi informaţie utilă cu tonele.

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Nice post. Comunicarea, contentul si comunitatea sunt atributuci a unui blog sanatos. Referitor la punctul 7 - ;)

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Alex, multe lucruri am aflat consultind regulat blogul tau. Sunt sigura ca odata cu timpul, cu experienta, vor mai aparea niste greseli de adaugat la lista:)

Anonim spunea...

padruga da fotshi dia tali dary in slip dia sheia mari unde videm pi blog...:) hai dawai s ti videm!!!

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

heeee, eu pot doar sa va arat fragmente din mine: o ureche, o tita, degetul mare de la piciorul sting etc. Voua va ramine doar sa le stringeti ca pe un puzzle :)))))

Anonim spunea...

apu hai dawai!!! shi ni arati aishi noua florishele shi apususri de soare...s videm urekile shi tzitzili-dejitili shi unghiilenca diamu noi liom strinji...nu sintem boieri mari;)

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

o sa fie ;)
sa nu schimbati canalul! :)))

Anonim spunea...

jdu!

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

of, o trebuit sa ma gindesc mai mult inainte de a scrie p.3.

P.8, greseala soacrei mici- nu gindeste in perspectiva. Adica nu poate sa prevada traiectoria unor afirmatii :)))
Iaca, amu trebuie sa caut un fotograf profesionist.

Anonim spunea...

futuz crushia masii!!!! tu shi credz ca noi aishi stam shi asteptam fotografi profesionisti??????!!! ai luat repdi de la supermarket un fotoparat dea shela odnorazovyi...tzei facut niste fotshi la unghii ,bushi .,,unde vrei..shi liai pus ...tot azi pe blog....
fotograf ie ni cauta ponimaiteli!!!cu kelia in gradina s stai toata noaptea nai vazt???....hai dawai...dogovor doroje deneg....shi s nu mai aud nebunii dia iestea ...tzei facut CONSTITUTIE-tac respecto!!!!

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Baga mail-ul si-ti trimit. Povestea va incepe la ora 00.00. Ai sa vezi cum o Zina (cea din minte) se transforma in broasca(de pe picture)chistruieta, cu ochii bulbucati,cracanata, gusa si pintece alb.
Mai ai timp sa te razgindesti;)

Anonim spunea...

croman@inbox.ru

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

La 00.00, jiuma de ţîţă.

Anonim spunea...

heeeeee podojdiiiii!!
da noi de unde sa stim ca i a ta? shi nui vreo bucata de selicon cacoita?
tac fashim asa...
pe jiumatea cea de tzytzy ss vada oleaca masinka ta de depilat..asa noi vom sti ca i a ta shi nu ceva ce ai scos de pe google....fara suparari...dar vedz cum i lumea asta de azi..nai cui i crede:)

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Da mashinka nu pot s-o ieu de pe google? ;)
Eu cu asa chestii nu glumesc. Am zis ca trimit ţîţa? A mea o sa fie ;)
Jdi!

Anonim spunea...

da poate facem 12.00...?da nu 00.00....shini stie shi s poate intimpla:)...eu licino am sa fiu la 00.00...sa nu intirzii nici cu un secund....
P.s. jelatelino ss vada shi o bucata de gurgui...nu numai imflatura.k nu sintem la detzkii sad,totusi e blogu soacrei,nul pozory..
gurguiu s shie ,,tare,,
vsio...jdu....ne dajdusi...diavol di fimeie

Anonim spunea...

lumea so sabirit in fatza televizorilor,,,,lumea diamu jdiot:)

Anonim spunea...

mda neseriozno.....

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Ti le-am trimis inainte c-o ora de 00.00 ca mi-era somn. Asta inseamna ca rar verifici mail-ul pe care mi l-ai dat :)

Anonim spunea...

padruga eu fotshili li asteptam pe blog..da nu pe mailul meu...prima dzishei ca sa ti dau mailul si lam dat...da pi urma am inteles ca vrei sa le pui pe blog..scuzati...oricum tzytzyli o ajiuns cu ghini...frumoase...caneshna dagavoru no fost kiar asa...da poliubomu i ghini

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

cine a dus negocierile, aceluia i le-am trimis ;)

Anonim spunea...

wow...ce comunicare......ma bucur pentru tine soacro ca i putut raspunde cu brio tuturor provocarilor...si asa subtil si inteligent....mai rar asa oameni....
///.da am mai ris cu pofta!!!

Kimmajuna spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com