ATENȚIE!!!! Soacra mică s-a cărăbănit pe http://soacramica.wordpress.com/ !!!!!!!!!

miercuri, mai 14, 2008

Blogging-ul in MD ca si politica: incoerenta, cu iz de gasca si cu ifose mari

N.B. Parere din exterior, a unui utilizator de rind. Inca nu a venit timpul ca sa-mi afisez pretentiile de blogherita.

Despre cautare:

Recunosc din start ca in lista mea de favoriti am bloguri doar in rusa si citeva in franceza. Demult insa imi doream sa citesc regulat niste ginduri vii si autentice in ROMANA. Dar una e sa-ti doresti si cu totul alta e sa gasesti vreo perla virtuala in limba in care gindesti (de preferinta in cea mutilata in urss). De fapt, care perla? Lasa sa fie macar un firicel de nisip, mi-am zis eu cu un an in urma. Si poate ca nu stiu eu sa caut bine sau naiba stie cum se intimpla ca lista mea de favoriti asa si a ramas neschimbata.

Despre bloguri in general:

E mult mai usor sa gasesti un blog de specialitate decit unul personal. La noi in tara (dar si peste hotare), daca ai acces la net, poti face politica virtuala cu spume laptoase la gura si cu degetele pe claviatura. Printr-un singur click si citeva comentarii devii specialist in intergrare europeana, problematica transnistreana, economie etc. Poate ati observat si voi, avem mai multi analisti politici decit alegatori. Dar sa nu credeti ca acestia fac analiza interesanta si constructiva la care chiar m-as abona cu mare placere. Majoritatea face analiza copy-paste. Prefer sa citesc informatia din sursa si nu din etajere de link-uri.

Despre continut si imagine:


Cind citesc ceva intr-un blog, apreciez mult gradul de autenticitate a autorului. Imi este suficient sa trec cu vederea o singura fraza, ca sa-mi dau seama daca am sa mai trec pe acolo sau nu. Bloggerii moldoveni cu 3-4 exceptii (si acei de specialitate) nu stiu a descrie momente din viata lor. Ai impresia ca traiesc toti intr-o cazarma, fara trairi proprii, cu emotii neutre, chiar si iconitele pe care unii le mai baga in loc de cuvinte sunt atit de timide. Cu simtul umorului stau prost de tot. Mai ingimfata si mai vajnica natiune nici ca gasesti in intreg univers virtual. Pai suntem toti analisti politici ce, mama dreacului, nu-i asa? Toti la cravata, pe fundalul steagului europei.
Design-ul blogului nu joaca nici un rol (nu va faceti iluzii in acest sens !!!), daca nu gasesc macar un gind autentic acolo printre linkaraia si explozia aiurea de tot feluri de logo-uri, publicitate si alte mizerii vizuale ce-mi obosesc ochiul. Si nu inteleg mania de a baga peste tot poze personale. Mai intii scrie ceva ce m-ar interesa, ce m-ar face sa-ti caut poza pe net, dar nu-mi baga poza intre ochi de cum intru pe blog. Nu ma-ndragostesc la prima vedere si nici nu-mi caut perechea pe bloguri! Faceti-ma sa ma indragostesc in gindurile voastre!

Despre vizitatori:

Stiti care e cosmarul unui blogger in general? Sa nu aiba cumva azi mai putini vizitatori ca ieri si mai putini decit vecinul. In goana asta cotidiana pentru vizitatori, infloresc in toate culorile pe bloguri contoarele de trafic (poate ca inca nu ma pricep bine in ele). Pentru unii asta ramine unica motivatie de a scrie sau mai bine zis de a umple spatiul virtual. Se scrie de dragul scrisului.
Plictisealaaaaaa nemaipomenitaaaaa !!!!!
Fara nici o culoare si mai ales fara amprenta personala. Iti vine sa pleci in vacanta.
Despre blogroll-uri totul e clar. Eu te bag la mine, tu ma bagi la tine, formam impreuna o gasca. Partea proasta e ca unii nici nu se ostenesc sa le verifice macar. Multe link-uri demult nu mai duc nicaieri. Iar risipa de timp aiurea.

Despre comentarii :

Stiti care e motto-ul si paradoxul unor bloguri specializate? Eu sunt asa de destept, ca nu oricum nu vei ajunge ca mine. Cind un blogger face declaratii la stinga si la dreapta despre libertatea expresiei si cu citeva rinduri mai sus urla ca aproba TOATE comentariile, din respect pentru cititori, pentru ca doar peste citeva minute sa nu bage in seama un comentariu nou si la tema, fiti de acord ca nu merita respect. Pe astfel de bloguri « destepte » despre integrare europeana virtuala nu mai are rost sa trec. Si eu nu sunt unica.

Ah da, eram sa uit. Aproape ca la fiecare postare sau articol se gaseste neaparat "un gramatician" pe post de contor al greselilor. Nu ezita sa bage in nasul autorului fiecare greseluta comisa si bineinteles ca nu face nici o remarca la continut.


Deci, asta e parerea mea la moment, rezultata din cercetarea mea de citeva zile a blogosferei moldovenesti.

Nu avem bloguri, doar niste imitatii jalnice ce put a politica de-acasa.

Daca cunoasteti cumva vreun blog ce se incadreazacit in doleantele mele de mai sus, nu ezitati sa ma informati. Ramin recunoscatoare pin' la moarte :)

16 comentarii:

Metal spunea...

Am sa recomand neaparat acest post la toti....recunosc ca m-am regasit si eu in aceesi "gasca" si as fi vrut sa adaug ce nu fac eu din ce ai mentionat tu dar ar suna a intentie de eschivare de la adevar....si am incercat sa schimb ceva....astept parerea...chiar e importanta pentru mine....
P.S: Citesc cu mare placere randurile tale..

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Boris, am remarcat si eu schimbari pe blogul tau. Daca vrei o parere ti-o expun acum, dar sa n-o iai ca reper obligatoriu, tu simti mai bine ce mesaj vrei sa transmiti cititorilor tai.
1. Contactele le-as transfera in profil, in locul lor as pune categoriile. De ex. cazuri, hazuri sau necazuri de azi. Suna curios, mai ales ca e vorba de o experienta proprie.

2. Daca tii neaparat sa postezi in integralitate un articol, incearca sa mentionezi cu bolt ideile principale. E un respect pentru timpul cititorului de care iti va fi recunoscator.

Cu referinta la vizitatori, ca o continuare a gindului din postarea mea de azi. Inteleg bine ca pentru orce autor de blog, numarul de vizitatori conteaza, il motiveaza intr-un fel. E trist insa cind in goana aceasta atorul isi pierde personalitatea. Si e tare simtitor lucrul acesta in majoritatea blogurilor pe care le-am vizitat. Vrem sa fim populari,imbracam masca care place vizitatorilor,ca apoi sa ne simtim singuri intre sute de vizite. Prefer sa fiu citita de o singura persoana, dar sa ma citeasca cu placere, sa ma simta asa cum sunt eu, in realitate, zi cu zi, cu "machiaj" sau fara. Atunci cu siguranta ca nu ma voi simti singura.
Cit de specializat n-ar fi blogul, daca in spatele lui, stai doar niste tecnici, iar omul nu se simte, atunci e o risipa de timp. Orice informatie daca nu e personalitatea, nu serveste la nimic.

Sper ca nu te-am speriat cu cascada de ginduri, un pic ratacita la aceasta ora :)

Metal spunea...

nu stiu dac ce simt acum e "speriat"... sunt gata sa invatz oricand... m-a motivat mult postul tau de azi, intr-ul fel m-a scos din starea "copy/paste" in care intrasem...

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

m-am convins ca poti sa te descurci foarte bine si fara copy-paste-uri ;)

asta nu inseamna ca trebuie lichidate dintr-o lovitura. pur si simplu nu cred ca trebuie sa mizam pe ele, atunci cind avem capacitati sa facem si mai bine.

Tudor spunea...

am găsit blogul tău după ce Boris a plasat link-ul către el la rubrica comentarii de pe blogul meu.

Îmi pare interesant - cu gânduri personale, redate ALTFEL, pe ici-colo se simte sarcasmul şi o minte ascuţită ;)

Începând de la încidentul cu fata care învăţa limba franceză şi până la critica la adresa blogosferei MD, am găsit conţinut original, care merită citit.

Bv!

Întreţin un blog de atitudine, care se referă şi la multe chestii politice (la care te referi mai sus). Nu ştiu dacă m-ai inclus sau nu în "lista" de mai sus :) În orice caz, e o părere pe care o respect. Voie bună! Mai intru...

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Tudor, multimesc pentru reactie. Am incercat sa accesez blogul tau, n-am putut. Oricum, esti mereu benevenit aici :)

Tudor spunea...

adresa blogului meu este tudordarie.unimedia.md - o scriu nu pentru a face spam sau a incerca sa atrag vizitatori, pentru ca sunt multumit de cei pe care ii am; o scriu pentru tine ;)

daca doresti, dupa ce vezi adresa, poti sa stergi comentariul.

Anonim spunea...

se poate sa pun link spre articol? demult n-am scris la mine pe blog, doar comentez la altii :D

dib gasca aceasta - analizemd.blogspot.com daca nu gresesc cumva...

Anonim spunea...

Am scris si eu putin despre politica in bloggingul de pe la noi: http://vultoor.com/blog-post-sau-analiza-politica/ si nu-mi place nici mie acest fenomen. Mi-a placut articolul tau desi nu sunt in totalitate de-acord. Felicitari.

Anonim spunea...

bine ai venit in blogosfera moldoveneasca :)

am citit un punct de vedere acid, interesant... in blogosfera nu-s reguli, poate anume diversitatea este farmecul acestui curent, vor exista bloguri care iti plac si care nu, al tau este promitator. bafta!

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

va multumesc pentru comentarii si incurajare, baieti :)

Metal spunea...

nu tre sa multamesti nimaniu....meritul e numai al tau...daca continui cu posturi cel putin la inaltimea celor care au fost pana acum cred ca o sa ajungi departe...

Anonim spunea...

Super tare articolul. Welcome to Blogosfera Moldoveneasca.

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

Multumesc, incerc sa contribui si eu cu ce pot la blogosfera moldoveneasca :)))

Anonim spunea...

salut si bine ai venit in blogosfera moldoveneasca:). Sunt de acord in linii largi cu descrierile ce-i oferi, insa daca imi permiti, cred ca esti un pic prea exigenta:). Blogingul este la fel diversitate, interese si solicitari de content multiple, adica copy/past nu inseamna mereu ceva rau. Depinde cum este prezentat. Referinta la un articol interesant pe net este doar un efort de a imparti acesta cu altii intersati (d.ex.). Desigur ca sunt exagerari. In fine, the beauty is in the eye of the beholder.

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

salut :)
daca ar fi sa mai scriu o data articolul dat (dupa trei saptamini de viata blogoasa :)) cred ca as face niste rectificari in exigentele mele. Incep sa descoper bloguri bunisoare. Imi pare doar rau ca nu sunt actualizate sistematic, dar si asta nu depinde doar de autorul blogului.
Despre copy-paste, vreau sa spun ca nu sunt impotriva categoric si ireversibil. Deranjarea mea venea mai mult de la faptul ca unele (din fericire, putine) constau doar din c-p. Cind citesti doar c-p, nu mai ai dorinta sa treci pe acolo.
Bine, parerea mea poate ca este inca subiectiva, luind in considerare faptul ca blogul meu e inca in pelinci. Parerile obiective vin cu experienta
:)