ATENȚIE!!!! Soacra mică s-a cărăbănit pe http://soacramica.wordpress.com/ !!!!!!!!!

vineri, iunie 13, 2008

Vineri, 13

Nici alarma, nici clopotele, nici ceasul cu pendul ce anunţă gradios fiecare sfert de oră, nu e în stare să mă trezească în dimineţile de vară. Am însă mare noroc că se scoală unii mai devreme ca mine ca să debiteze prostii matinale la radio :) Numai o prostie, în sensul cel mai frumos al cuvîntului, spusă cu voce convingatoare poate să mă facă să deschid un ochi, să mă întreb dacă mi s-o năzărit, ş-apoi să-mi conectez minţile la realitate. Aşa că, vă pricepeţi deam că pe mine cu banalităţi deştepte nu ma treziţi ;)

Azi dimineaţă aud prin somn nişte exclamaţii la radio : waaaaw, un văleleu belgian, un ah, bon? francez şi un international da chiar nu ştiam, iaca măi… Am înţeles că cineva nu ştie ceva şi ceilalţi se miră cum de cineva nu poate şti aşa ceva despre acel ceva într-o zi ca asta. Da ce zi e azi? Am deschis un ochi de curiozitate. Poate nu trebuie să mă duc la lucru?

E vineri cu 13 pisici negre, paiangeni, cadavre, cranii… Mare eveniment, oameni buni. Păcat totuşi că trebuie de lucrat în toate vinerile de 13. Oricum toată lumea e preocupată de tot felul de superstiţii ridicole, dar interesante c-au reuşit să mă scoale uşor în dimineaţa asta.

Am să-mi pun la încercare memoria cu care am înregistrat unele superstiţii radio-matinale în timp ce-mi spălam colţii. Deci:

· Dacă a intrat o viespe în casă, înseamnă că veţi avea oaspeti nepoftiţi. Şi, Doamne fereste, s-o pocniţi cu vreo gazetă în cap, c-o să vă pomeniţi cu oaspeti la fel de ...cantujiţi la cap. Adică dezagreabili. Văleleu!!!

· Dacă primul fluture pe care l-aţi zărit vara asta e de culoare alb-imaculat, aşteptaţi-vă la un noroc sălbatic în caniculă. Într-un cuvînt, investiţi bani în loterie. Fluturaşul o să vă facă milionar. Waaaaaw!

· Dacă (asta doar dacă) faceţi patul dimineaţa, să nu vă lasaţi sustraşi de alte treburi pînă cînd nu vedeţi patul făcut pînă la urmă. În caz contrar, riscaţi să aveţi o zi agitată. Da chiar nu ştiam, iaca măi...că eu nu fac niciodată patul.

· Dacă (asta doar dacă) măturaţi prin casă, să nu lăsaţi mătura sprijinită de pat, veţi deranja spiritele casei şi vor porni certuri în familie. Ah, bon? Iaca la ce serveşte un aspirator. La pastrarea echilibrului spiritelor din casă. :)


O zi buna la fiecare!

Cu 13 zîmbete de la necunoscuţi (te) drăguţe, sărutări de tot felul şi doar noutăţi bune!

4 comentarii:

Anonim spunea...

hm, uite că pe italieni îi sperie vineri, 17 : atunci e o zi straşnică pentru ei. Totodată ei nu bat a tpfu-tpfu la lemn, ci la metal...

nu cred în superstiţii, înafară de cele bune ;) glumsesc sigur.

Însă aveam mai înainte o superstiţie personală şi frumoasă după părerea mea : a vedea un porumbel alb era un semn bun pentru mine

Acum însă cred doar în ştiinţă căci minunile ot fi fabricate ...

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

A fost o perioada (in copilarie), cind credeam tare mult in tot feluri de "preziceri". Si acum ma umfla risul cind imi aduc aminte cum alergam repejor sa vad intr-un carnetel la ce ora stranut ca sa citesc descifrarea "pronosticului". Superstiile sunt amuzante atita timp cit sunt favorabile :)). Multe persoane insa se lasa destabilizate de mesajul negativ, mai ales lumea de pe la sate :)

dar de italieni n-am stiut ca se tem de 17.

Anonim spunea...

da eu oricum ma feresc de pisicile negre.. deshi shtiu ca poate lor le merge mult mai rau daca le trec eu calea, decat mie cand mi-o trec ele :D

Soacra mi(ţiţi)că spunea...

:))) sarmanele pisici

dar eu, nu stiu de ce, n-am avut niciodata frica de picici negre.

In schimb, ma tem de fantome. Daca citesc in ajun ceva despre ele, precis ca mi se nazare ceva noaptea prin casa :)