Despre improvizare
Sunt sigura ca multi dintre voi prefera sa participe la niste dezbateri de opinii decit sa asculte discursuri lungi, plictisitoare, ticsite cu termeni specializati. De ce? Pentru ca anume in timpul dezbaterilor poti auzi replici si riposte interesante (mai ales de la perosane tip Jirinovski;)), reactii fara pregatire, inseparabile de emotiile participantilor si, prin urmare, autentice. Deci, asta e improvizarea, atunci cind trebuie sa raspunzi sau sa ripostezi imediat si convingator, fara repetitii in fata oglinzii.
Pentru ca aceasta sa produca efectul dorit asupra ascultatorilor (nu uitati si de regula celor 3S), tineti cont de urmatoarele lucruri :
1. Nu intrati niciodata in dezbateri daca nu cunoasteti bine subiectul. Se va gasi cineva mai pro ca voi si nu e exclus sa va pomeniti intr-o situatie in care veti incepe sa va bilbiiti in public in lipsa de argumente. Doar cel care cunoaste la perfectie subiectul, are avantajele sa se exprime cu usurinta, fiind increzut in propriile forte. In orice situatie va gasi argumentele necesare ca sa convinga adversarul si auditoriul.
2. Prevedeti exemple de intrebari la care veti trebui sa raspundeti. Intrebati-va mereu : daca voi fi intrebat despre aceasta… cum as raspunde mai convingator?
Veti vedea ca antrenamentul acesta va va prinde bine. De la inceput e mai greu, cu timpul insa veti capata deprinderi. Cind va veti simti pregatit sa raspundeti la maximum de intrebari posibile, va va veti simti liber de emotiile in public si gata sa inteveniti ferm in momentele cele mai indicate.
3. Niciodata sa nu interveniti intr-o discutie daca nu aveti nimic a spune. Nu cautati pe dracul! Veti simti destule reactii jenante la adresa voastra. Nimic nu supara mai tare urechea publicului decit niste banalitati spuse la un moment nepotrivit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu